15 juin 2010

Nederlandse lessen 2010/2011

Het NTCC Aquitaine verzorgt al meer dan 10 jaar Nederlandse lessenaan kinderen en volwassenen in de Aquitaine en met name in de Gironde.

 

En met succes!

 

 

Naast de Franse school, volgen onze leerlingen de Nederlandse lessen op zaterdagochtend. De kwaliteit van ons onderwijs wordt regelmatig gecontroleerd vanuit Nederland door het Ministerie van Onderwijs en de Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland www.stichtingnob.nl. Daarnaast hebben de leerkrachten regelmatig contact met onderwijskundigen in Nederland om de actuele pedagogische ontwikkelingen bij te houden en/of om zich te laten bijscholen.

 

 

Na een intake-gesprek met de leerkracht zal worden bepaald welk groepsniveau het beste bij uw kind past. Er zijn vooralsnog 3 lesgroepen;

 

 

De Kwekkers

Deze groep bestaat uit kinderen van 4 tot ongeveer 8 jaar (afhankelijk van het niveau). De lesduur is 2 uur per week. De lessen zijn voornamelijk gericht op het spreken van de Nederlandse taal en het vergroten van de woordenschat. Begrijpend luisteren is een belangrijk onderdeel. Spelenderwijs wordt de woordenschat uitgebreid. De kinderen die in het Frans kunnen lezen en schrijven krijgen ook schriftelijke oefeningen aangeboden. Uiteraard hebben niet alle kinderen hetzelfde niveau op dezelfde leeftijd; daarom worden de lessen zoveel mogelijk individueel op elk kind afgestemd. Iedere leerling volgt zo op zijn eigen niveau de lessen en zijn ontwikkeling.

 

 

De Penners

 

Deze groep bestaat uit kinderen van 8 jaar tot 12 jaar. De lesduur is 3 uur per week. De lessen richten zich op de mondelinge én schriftelijke beheersing van het Nederlands: spreken voor een groep, schrijven van korte teksten en beheersing van de spellings- en grammaticaregels. Er wordt met twee actuele methoden gewerkt:

 

 

 

 

-          Taal Actiefom de schriftelijke beheersing van het Nederlands in al zijn facetten te bevorderen.

 

-          NieuwsbegripIn deze Internet-methode komt elke week een actueel onderwerp aan bod. Na het lezen van de tekst worden er verschillende oefeningen op diverse niveaus aangeboden. Deze zijn vooral gericht op de ontwikkeling van het begripsvermogen in het Nederlands en uitbreiding van de kennis van Nederland.

 

 

Ook voor deze groep geldt dat de ontwikkelingen per kind kunnen verschillen, de lessen worden zoveel mogelijk individueel afgestemd. Om deze reden werken we in kleine groepen.

 

 

Het voortgezet onderwijs

 

Hier gaat het om kinderen vanaf 12 jaar tot en met het eindexamen. Kinderen kunnen via onze school Nederlands als "langue vivante" voor hun BAC voorbereiden. De examens worden net als de overige vakken afgenomen door de Académie van Bordeaux. Onze leerkracht onderhoudt contact met het franse Lycée.

 

Daarnaast kan uw kind voorbereid worden op een examen voor het "Certificaat Nederlands als Vreemde Taal" (CNaVT). Dit certificaat kent zes verschillende profielen. Met het behalen van het Profiel Taalbeheersing Hoger Onderwijs (PTHO) kan uw kind in Nederland studeren en zal hij op vrijwel alle Universiteiten en Hogescholen in Nederland of België worden toegelaten. Het examen voor dit certificaat kan op onze school afgelegd worden.

 

De lesduur per week is 2 uur. Daarnaast is er veel individueel contact met de leerkracht per mail of telefoon.

 

 

Inschrijvingen

 

De inschrijvingen voor het schooljaar 2010/2011 zijn begonnen. Indien u meer informatie wenst over onze lessen, de lestijden, locaties en tarieven, verzoeken wij u vriendelijk contact op te nemen met ons secretariaat. U krijgt dan per omgaande een informatiepakket toegestuurd.

 

 

U kunt contact met ons opnemen via de mail : contact@zuidwester.fr

 

Posté par NTCC à 16:11 - Commentaires [0] - Permalien [#]


Commentaires sur Nederlandse lessen 2010/2011

Nouveau commentaire